header image

ΔΗΛΩΣΗ του Σταύρου Κούκου Προέδρου της ΟΤΟΕ

26/10/2012

Τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε χιλιάδες απολύσεις στις Τράπεζες, διαρρέονται από ορισμένους κύκλους τραπεζιτών με σκοπό να διαμορφώσουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους εργαζόμενους, προκειμένου να υλοποιηθούν ανέξοδα και με τις λιγότερες δυνατές εργοδοτικές παρεμβάσεις τα σχέδιά τους που αφορούν στην αποσταθεροποίηση της Εργασίας.
Αυτοί οι σχεδιασμοί εξυπηρετούν τους ανταγωνιστικούς σχεδιασμούς εκείνων που τους διαρρέουν και εκδηλώνονται στη πιο κρίσιμη χρονική στιγμή των αναδιαρθρώσεων στις Τράπεζες για τους παραπάνω προφανείς λόγους.
Γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι ότι αν αποπειραθούν να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις στις Τράπεζες θα υπονομεύσουν το προϊόν της πίστης που είναι το κατ’ εξοχήν τραπεζικό προϊόν, θα υποδηλώσουν σοβαρό πρόβλημα για την ίδια την Τράπεζα και θα οδηγήσουν τους καταθέτες τους σε αθρόες και μαζικές αναλήψεις.
Ας αφήσουν λοιπόν τα κόλπα, τις διαρροές και τις ανεδαφικές και επικίνδυνες επιχειρηματικές επιλογές και ας κοιτάξουν να σχεδιάσουν την ουσιαστική συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος.
Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι θα απαντά άμεσα και αποφασιστικά σε επιλογές και σχεδιασμούς που υπαγορεύονται από κοντόφθαλμες και επικίνδυνες επιχειρηματικές λογικές, που αφορούν στα δικαιώματα των εργαζομένων και υπογραμμίζει ότι η υπεύθυνη στάση που απαιτεί η σημερινή δύσκολη συγκυρία επιβάλλει σε όλους σοβαρότητα και διάλογο και όχι ανεύθυνους τσαρλατανισμούς.

Ακολουθήστε μας