header image

Μαζική συμμετοχή των μελών των Δ.Σ.

16/02/2012

Μαζική συμμετοχή των μελών των Δ.Σ. και άλλων συνδικαλιστικών στελεχών των σωματείων από όλες τις τράπεζες του κλάδου, είχε η σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΟΤΟΕ με θέμα τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για τους εργαζόμενους στις τράπεζες μετά την πρόσφατη ψήφιση του 2ου Μνημονίου από τη Βουλή και τους τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης.

Δόθηκαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που αφορούσαν στις αντεργατικές ρυθμίσεις του Μνημονίου, που καταργούν την συλλογική αυτονομία και υπονομεύουν το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος και επισημάνθηκε ότι θα δρομολογηθούν όλες οι ενδεδειγμένες νομικές διαδικασίες για την απόκρουση σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλων των αντεργατικών διατάξεων του μνημονιακού προγράμματος.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι ανεξάρτητα από τη νομική προετοιμασία απόκρουσης των αντεργατικών ρυθμίσεων του μνημονίου, ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων, θα συντονίσει τον αγώνα του και τις ενέργειές του με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και την ελληνική κοινωνία και θα αντιδράσει δυναμικά υπερασπίζοντας το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων. 

Ακολουθήστε μας