header image

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΗΦΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ

17/02/2011

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΗΦΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ

ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στη Κυβέρνηση έχει προσλάβει η ψήφιση του Ασφαλιστικού αύριο στη Βουλή και το εκβιαστικό δίλλημα τίθεται, κυρίως, στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

"Αν δεν ψηφίσετε θα πέσει η Κυβέρνηση και όποιος τολμήσει να βγει  απ' το μαντρί θα τον φάει ο λύκος".

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ, λοιπόν, για τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι να μείνουν συνεπείς και πιστοί στις αρχές και τις θέσεις με βάση τις οποίες τους ψήφισε ο λαός ή να κοροϊδέψουν τον κόσμο όπως τους υποδεικνύει η Κυβέρνηση ψελλίζοντας σαθρά επιχειρήματα περί "αναγκαιότητας και μονόδρομου" για να σωθεί η χώρα;

Πως θα σωθεί η χώρα όταν κατεδαφίζεται ολοσχερώς το κοινωνικό κράτος και οι πολίτες οδηγούνται στην εξαθλίωση;

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ απέναντι σ' αυτό το δίλλημα είναι απλή για όσους έχουν επίγνωση γιατί πολιτεύθηκαν, από πού προέρχονται, από ποιους εκλέχθηκαν και ποια συμφέροντα εκπροσωπούν.

ΈΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ούτε δικαιούται ούτε νομιμοποιείται να απαιτεί κοινωνική ανευθυνότητα και ψήφο αναλγησίας και κατάφωρης αδικίας από τους Βουλευτές του.

Κανένας σοβαρός πολίτης δεν θέλει να πέσει η Κυβέρνηση της χώρας.

Να αλλάξει η πολιτική της θέλει.

Να βρει πραγματικές λύσεις εξόδου από την κρίση και τα αδιέξοδα, με κοινωνικά δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο χωρίς παλινωδίες και επικοινωνιακά τεχνάσματα εξαπάτησης του κόσμου.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ο θρήνος των θυτών για τα θύματα δεν πείθουν, πλέον, κανένα ούτε για την αναγκαιότητα των αντιασφαλιστικών μέτρων που λαμβάνονται, ούτε για τα αποτελέσματα που θα έχουν τα επόμενα χρόνια, τα οποία δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε η Κυβέρνησή του.

ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στο Κόμμα, είναι πολιτική μάχη κυριαρχίας ανάμεσα στην κοινωνική συνείδηση του κινήματος και στις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται για πρώτη φορά και σε τέτοια έκταση χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση.

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ επιλογής των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την ψήφο τους, είναι μεταξύ της ιστορίας και των ανθρώπων αυτής της χώρας και μιας ακόμα…. Κυβέρνησης που εκτελεί πιστά εντολές τρίτων, στην οποία οφείλουν να επιβάλλουν έστω και τώρα δημοκρατική αλλαγή πλεύσης.

 

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2010

Δημήτρης Φωτόπουλος

Αναπλ. Γεν. Γραμματέας και Γραμματέας Τύπου ΟΤΟΕ

Τηλ.: 6978113912  e-mail: fotopoulos@otoe.gr

Ακολουθήστε μας