header image

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ

02/12/2010

Επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις που καταστρατηγούνται βάναυσα αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων στις Τράπεζες, αποτελεί η απαίτηση της Τρόικας και της κυβέρνησης για μείωση των αποδοχών, κατά 10% των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα. 
Η ΟΤΟΕ δεν θα αποδεχθεί καμία συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις Τράπεζες και κατ’ επέκταση και στην Αγροτική Τράπεζα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων. Επισημαίνει ότι το «παράθυρο διαλόγου» που άνοιξε χθες, κατά την συνάντηση του Προεδρείου της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και του Υφυπουργού κ. Φ. Σαχινίδη, οι οποίοι έδωσαν σχετικές οδηγίες στον Διοικητή της Τράπεζας κ. Θ. Πανταλάκη, αξιοποιήθηκε με την κατάθεση των θέσεων του Συλλόγου και της ΟΤΟΕ, που οδηγούν αποκλειστικά στην ανάπτυξη και στην προοπτική της Αγροτικής, στα πλαίσια της δημιουργίας Δημοσίου Πυλώνα Τραπεζών.
            Μέσα από τις θέσεις αυτές δίνεται ουσιαστική απάντηση στην Κυβέρνηση αλλά και στις απαιτήσεις της Τρόικας και διασφαλίζεται η πορεία της Αγροτικής Τράπεζας, αν είναι πραγματικό το ενδιαφέρον τους για την Τράπεζα και δεν αναζητούν άλλοθι για την αυθαίρετη και σε βάρος των εργαζόμενων και της ελληνικής οικονομίας συρρίκνωσή της.
Δυστυχώς, από την ενημέρωση που είχε η ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος των Εργαζομένων από τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας για το μέγεθος των απαιτήσεων της Τρόικα (27% μείωση λειτουργικού κόστους) αποκαλύπτεται η αυθαιρεσία των απαιτήσεων της Τρόικας, και όλα αυτά όταν, η Τράπεζα το εννιάμηνο του τρέχοντος έτους είχε λειτουργικά κέρδη.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις η ΟΤΟΕ επισημαίνει κατηγορηματικά, ότι όσοι επιμείνουν στην υπονόμευση των αποδοχών των εργαζομένων και στην συρρίκνωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει μέσα από την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και την αποφασιστικότητα του σ.κ. και των εργαζομένων να μην υποκύψουν.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, στηρίζει την απόφαση του Συλλόγου να μην αποδεχθεί μείωση των αποδοχών και την υπονόμευση κάθε μορφής εργασιακών δικαιωμάτων, επισημαίνει κατηγορηματικά ότι κανένας από τους Συλλόγους Μέλη της δεν θα υπογράψει σύμβαση μείωσης των αποδοχών και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων και θεωρεί ότι η υπεράσπιση των συμβάσεων του κλάδου με κάθε τίμημα είναι μονόδρομος για όλους.

Στη κατεύθυνση αυτή αποφάσισε, την προκήρυξη 3ωρης προειδοποιητικής Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας (12.00 – 15.15), των τραπεζοϋπαλλήλων στις 8 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη, δηλαδή την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του Συλλόγου των Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, απαιτώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις και στα δικαιώματα των Εργαζομένων.

Ακολουθήστε μας