header image

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΙΚΑΣ

07/12/2010

Με 3ωρη προειδοποιητική Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.15 απαντά αύριο Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010, ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων – με απόφαση της ΟΤΟΕ – στην επίθεση που δέχονται οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Τράπεζες, μετά την απαίτηση Κυβέρνησης και Τρόικας για μείωση των αποδοχών κατά 10% των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα. 
            Η ΟΤΟΕ, έχει δηλώσει κατηγορηματικά, ότι ούτε η ίδια ούτε τα σωματεία – μέλη της θα αποδεχθούν οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις Τράπεζες.

Ειδικότερα, η Αγροτική Τράπεζα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων αντί να υπονομεύεται, θα μπορούσε όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει η ΟΤΟΕ στο παρελθόν, να αξιοποιηθεί ως εργαλείο ανάπτυξης μιας εθνικής οικονομικής στρατηγικής στα πλαίσια της δημιουργίας δημόσιου πυλώνα Τραπεζών. 

            Αυτή είναι η σταθερή θέση του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, την οποία έχει πάρει η ΟΤΟΕ για λόγους αρχής αλλά και ουσίας, την οποία πρέπει να λάβουν καλά υπ’ όψη τους η Κυβέρνηση και η Τρόικα. 

            Σε κάθε περίπτωση που οι επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχισθούν, η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και η υπεράσπιση με κάθε τίμημα των κλαδικών συμβάσεων και των θεσμικών κατακτήσεων θα είναι μονόδρομος για όλους.

Ακολουθήστε μας