header image

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

18/01/2011

Ο αγώνας των εργαζομένων στις Τράπεζες για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων εντάσσεται στον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους που αμφισβητούνται και καταργούνται από την Κυβέρνηση σε υλοποίηση των επιταγών της Τρόικας, αλλά και από τις αυθαίρετες και μονομερείς ενέργειες των εργοδοτών. 

            Η Κυβέρνηση επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον του αδιέξοδου και της ανασφάλειας που δημιούργησε η πολιτική της στην ελληνική κοινωνία εξαντλεί όλα τα επίπεδα των δικαστικών επιθέσεων ενάντια στους εργαζόμενους της Εμπορικής Τράπεζας, συνεχίζοντας ουσιαστικά τις καταστροφικές πολιτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης. 

            Δεν αποδέχεται (μαζί με τη Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας) τις δύο δικαστικές αποφάσεις (Πρωτοδικείου και Εφετείου) που δικαιώνουν τους εργαζόμενους της Εμπορικής και επιδιώκει με αναίρεση αυτών των αποφάσεων την οριστική κατάργηση του ΤΕΑΠΕΤΕ στον Άρειο Πάγο και την αντισυνταγματική δικαίωση των ασφαλιστικών νόμων της προηγούμενης Κυβέρνησης!!!                                    

            Η ΟΤΟΕ καταδικάζει αυτές τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης που ακυρώνουν στην πράξη την ιδεολογική της ταυτότητα.  

            Επισημαίνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου των εργαζομένων της Εμπορικής μέχρι την τελική δικαίωση, γιατί ο αγώνας για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι υπόθεση ολόκληρου του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, αφού η πολιτική της Κυβέρνησης υπονομεύει τη διεκδίκηση του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου του κλάδου καθώς και την αυτοτέλεια όλων των Ταμείων.                                      

        Μεθαύριο, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 09.00 όπου εκδικάζεται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση του ΤΕΑΠΕΤΕ, η ΟΤΟΕ θα είναι εκεί. 

            Θα δώσουμε όλοι μαζί το αγωνιστικό παρόν και σε αυτή τη δικαστική μάχη με την ελπίδα ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς λειτουργεί ακόμα σε τούτη τη χώρα η  δικαιοσύνη και η δημοκρατία.

Ακολουθήστε μας