header image

ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ & ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΕΤΑΤ

26/05/2015

Μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας της ΟΤΟΕ και των Δ.Σ. των Συλλόγων μελών της, μαζί με τους Συλλόγους Συνταξιούχων και την ΟΣΤΟΕ έγινε σήμερα 26/5/2015 στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΤ, στο οποίο εξεταζόταν για ΤΡΙΤΗ συνεχόμενη φορά  και πάλι το θέμα κατάθεσης των διαθεσίμων του στην Τράπεζα Ελλάδος.
Η ΟΤΟΕ και οι Σύλλογοι των εργαζομένων διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όπως κάνουν κάθε φορά όταν θίγονται τα συμφέροντα των εργαζομένων στις Τράπεζες και απαίτησαν τα διαθέσιμα του ΕΤΑΤ που ήταν αποκλειστικά εισφορές των εργαζομένων και των τραπεζών χωρίς καμία συμμετοχή του Κράτους να παραμείνουν στο Ταμείο τους για την πληρωμή των συντάξεων.
Ιδιαίτερα για το ΕΤΑΤ που παρουσιάζει μείζον ζήτημα βιωσιμότητας η οποιαδήποτε ενέργεια απομείωσης των σημερινών του διαθεσίμων θα στερούσε τις συντάξεις σε χιλιάδες συνταξιούχους του Ταμείου. Για το λόγο αυτόν εξ’ αρχής η Ομοσπονδία μας είχε αντιταχθεί στην κυβερνητική προσπάθεια για μεταφορά των διαθεσίμων του ΕΤΑΤ μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), γεγονός που θα καθιστούσε ιδιαιτέρως δυσχερή την οικονομική κατάσταση του Ταμείου
Μετά την μαζική παρουσία μας το Δ.Σ. του ΕΤΑΤ δεν συνεδρίασε  και παραμένει σε ισχύ η τελευταία απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης με την οποία είχε απορριφθεί για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά η μεταφορά των διαθεσίμων του Ταμείου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Αυτό που διαμηνύθηκε στα μέλη του ΔΣ του ΕΤΑΤ ήταν ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι των Τραπεζών είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να αντιστραφεί αυτή η απόφαση.

Ακολουθήστε μας