header image

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΤΟΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

26/03/2015

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Συνάντηση μεταξύ της ΟΤΟΕ και εκπροσώπων των Συλλόγων-Μελών της από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/3/2015.
Στη συνάντηση συζητήθηκε εφ’ όλης της ύλης, η παρούσα κατάσταση που επικρατεί στο συνεταιριστικό τραπεζικό σύστημα,  παράλληλα με τις εξελίξεις στο σύνολο του κλάδου. Η ΟΤΟΕ, αφού έλαβε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των Συλλόγων, επανέλαβε τη διαχρονική θέση και στάση της, που αφορά τον ιδιαίτερο ρόλο της λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα και με το πλαίσιο προτάσεων της που έχει καταθέσει από το 2013.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένες τις σημερινές συνθήκες, αποφασίστηκε από κοινού η χάραξη συγκεκριμένης στρατηγικής κινήσεων και πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν τόσο σε κεντρικό επίπεδο από την πλευρά της ΟΤΟΕ όσο και στο επίπεδο των αναγκαίων κινήσεων από την πλευρά των Συλλόγων, προς την εξυπηρέτηση των αναγκών που αφορούν στον  συνεταιριστικό πιστωτικό τομέα στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα και ως πρώτο βήμα, αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση, στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ ΟΤΟΕ και Υπουργείου με την παρουσία και των Συλλόγων, ώστε αφενός να υπάρξει μια συνολική  ενημέρωση για τις προθέσεις και τον  σχεδιασμό της Κυβέρνησης,  και αφετέρου, η ΟΤΟΕ να παραθέσει τις δικές της απόψεις και προτάσεις, για τη λειτουργία των συνεταιριστικών τραπεζών και την προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Παράλληλη απαίτηση της ΟΤΟΕ, που θα τεθεί εκ νέου στον Υπουργό, παραμένει η επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας, από τις συνεταιριστικές τράπεζες που έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας τους. Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, η ΟΤΟΕ σταθερά προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζόμενων στον κλάδο παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και δηλώνει την κατηγορηματική της δέσμευση στην αποτελεσματική της λειτουργία, με την κατάθεση συγκεκριμένων δράσεων και προτάσεων για την ανάταξη του τραπεζικού συστήματος στο σύνολό του.

Ακολουθήστε μας