header image

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

16/03/2015

Κύριε Υπουργέ,
Η ΟΤΟΕ ως κλαδική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει παρέμβει πολλές φορές στο παρελθόν για την υπεράσπιση των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων των εργαζόμενων στις τράπεζες και των οικογενειών τους σε θέματα υγείας. Δυστυχώς, όμως, το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια δημιούργησε πολλά προβλήματα, τόσο τεχνικού, όσο και ουσιαστικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά θέματα που μας απασχολούν στον τομέα της Υγείας, τα οποία θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας, και ταυτόχρονα να σας εκθέσουμε σκέψεις και προτάσεις και να αναζητήσουμε από κοινού ικανοποιητικές λύσεις.
Για το σκοπό αυτό θα θέλαμε μια συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατό με την πεποίθηση, ότι θα δοθεί θετική διέξοδος στα θέματα που μας απασχολούν.
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα της συνάντησής μας, περιμένουμε την απάντησή σας. 
Με τιμή, 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σταύρος ΚΟΥΚΟΣ, Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αχιλλέας ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ κ. Δημήτρη Στρατούλη,


Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης είναι ιδιαίτερα σοβαρά και απασχολούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ενώ αναδεικνύονται ταυτόχρονα σε μείζονος σημασίας με ευρύτερες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις.
Η ΟΤΟΕ αγωνίστηκε διαχρονικά για τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης που αφορούν στους εργαζόμενους στις τράπεζες, προσπαθώντας να αποκρούσει τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων περιόδων, που τελικά ισοπέδωναν δικαιώματα και προσδοκίες δεκαετιών, ενώ οδήγησαν ταυτόχρονα σε αδιέξοδο και οικονομικό μαρασμό τα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων.
Δυστυχώς, σήμερα όλα αυτά βρίσκονται στην κορύφωσή τους και θα υπάρξουν οδυνηρές  συνέπειες στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Πρόθεση μας είναι να επαναφέρουμε προτάσεις που πιστεύουμε ότι μπορούν να δώσουν λύσεις σε πολλά ασφαλιστικά αδιέξοδα και να προλάβουν επιδεινούμενες καταστάσεις στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης (ΕΤΑΤ, ΑΥΤΑΣΦΑΛΕΙΑ), που θα θέλαμε να συζητήσουμε μαζί σας και να ακούσουμε και τις δικές σας απόψεις.
Για το σκοπό αυτό ζητούμε μια συνάντηση μαζί σας, με την ελπίδα ότι μπορούμε από κοινού να αναζητήσουμε λύσεις σε πολλά από τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης που μας απασχολούν.
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα της συνάντησής μας, περιμένουμε την απάντησή σας.
Με τιμή, 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σταύρος ΚΟΥΚΟΣ, Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αχιλλέας ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Ακολουθήστε μας