header image

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΤΟΕ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

23/04/2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Η ΟΤΟΕ στα πλαίσια των παρεμβάσεων, που ασκεί στον τομέα των αναδιαρθρώσεων του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, που βρίσκονται σε εξέλιξη, συναντήθηκε σήμερα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πανελλήνιας Τράπεζας, κ. Λεωνίδα Μπαλτατζή, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία και τους στόχους της Τράπεζας, που αφορούν και στο μέλλον των εργαζόμενων. 
Όπως είναι γνωστό, η Πανελλήνια Τράπεζα συνεχίζει να λειτουργεί αυτόνομα και βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης κεφαλαίων (απαιτούνται 170 εκ. Ευρώ), που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά της. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας έκανε μία αναλυτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση στην ΟΤΟΕ, απαντώντας στα ερωτήματα που τέθηκαν και επεσήμανε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια και υπάρχει αισιοδοξία ότι τα απαιτούμενα κεφάλαια θα εξευρεθούν από επενδυτές του εξωτερικού (funds), δεδομένου ότι στο εσωτερικό υπάρχει αδυναμία. Για το σκοπό αυτό έχει προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και θα υπάρχει εικόνα μετά τον Ιούλιο - Αύγουστο αν και η τράπεζα θα ήθελε περισσότερα από τον προβλεπόμενο χρόνο. Σε ερώτηση του Προέδρου της ΟΤΟΕ για τις προθέσεις της Πανελλήνιας Τράπεζας, αναφορικά με την απασχόληση και το μέλλον των εργαζομένων, ο κ. Μπαλτατζής δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα μείωσης του προσωπικού, γιατί ο κάθε εργαζόμενος από τους 160 που έχει η Τράπεζα, είναι απαραίτητος δεδομένου ότι έχει 26 καταστήματα πανελλαδικά μαζί με τη Διοίκηση. Η ΟΤΟΕ θεώρησε την απάντηση αυτή ιδιαίτερα ικανοποιητική και τόνισε ότι η συμβολή της στη στήριξη της Τράπεζας στις σημερινές δύσκολες συνθήκες θα είναι ουσιαστική. Για το σκοπό αυτό επεσήμανε στον Δ/ντα Σύμβουλο της Πανελλήνιας Τράπεζας, ότι θα ζητήσει ραντεβού με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλο, στον οποίο θα εκφράσει τις θέσεις της για τη στήριξη της Τράπεζας, αξιοποιώντας όλα τα απαιτούμενα μέσα. 
Είναι σαφές ότι αυτές οι πρωτοβουλίες της ΟΤΟΕ, που αφορούν στη στήριξη των τραπεζών σε αυτήν την μεταβατική περίοδο των αναδιαρθρώσεων, είναι ιδιαίτερα σημαντικές και ταυτόχρονα ουσιαστικές για την απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα συνεχιστούν σταθερά και μεθοδικά, όπου και όταν αυτές απαιτούνται. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο  ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ  ΚΟΥΚΟΣ            ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΞΩΝΗΣ
Ακολουθήστε μας