header image

Επιστολή ΟΤΟΕ προς ΓΣΕΕ

24/03/2014

"Συνάδελφε Πρόεδρε,

Ενημερωθήκαμε για την 24ωρη Απεργία της 9ης Απριλίου, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, πλην όμως και για πρώτη φορά δεν αναφέρεται το πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, προκειμένου οι εργαζόμενοι της χώρας, που καλούνται να συμμετάσχουν, να γνωρίζουν συγκεκριμένα το περιεχόμενο και τους στόχους της αγωνιστικής τους προσπάθειας.
Η απόφασή σας να προκηρύξετε απεργιακή κινητοποίηση, χωρίς πλαίσιο και περιεχόμενο, αποδυναμώνει εξ αρχής την όποια επιτυχία της και σας καθιστά υπεύθυνους.
Σε κάθε περίπτωση σάς γνωρίζουμε, ότι τα ειδικότερα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους στις Τράπεζες τα χειρίζεται η ΟΤΟΕ, τα όργανα της οποίας παίρνουν σχετικές αποφάσεις, καθορίζοντας ταυτόχρονα και το πλαίσιο και τους τρόπους δράσης των τραπεζοϋπαλλήλων και το χρόνο διεξαγωγής των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Τα γενικότερα θέματα, όμως, που αφορούν συνολικότερα στους εργαζόμενους της χώρας και προκειμένου να καλλιεργείται και να εκδηλώνεται στα πεδία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με ενότητα και δύναμη η μαζική συλλογική δράση που μπορεί να εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι αναγκαίο να εξειδικεύονται σε ένα σαφές, ενιαίο, ουσιαστικό και πειστικό πλαίσιο και περιεχόμενο, που πρέπει απαραίτητα να συνυπάρχει με την απεργιακή κινητοποίηση.
Για τα θέματα αυτά άλλωστε, που αφορούν στη λήψη αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ, σάς έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας (υπόψη Προέδρου ΓΣΕΕ) με επιστολή μας Α.Π. 13936/2-10-13.
Με τη βεβαιότητα, ότι θα αναγνωρίσετε την ορθότητα των παραπάνω θέσεων της ΟΤΟΕ, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ της 9ης Απριλίου, που εξαγγείλατε, περιμένουμε σύμφωνα με όσα σας αναφέραμε σε αυτήν την επιστολή μας, να ορίσετε με ακρίβεια το πλαίσιο και το περιεχόμενο της απεργιακής κινητοποίησης και να διασώσετε, έτσι, την αξιοπιστία της απόφασής σας απέναντι στους εργαζόμενους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταύρος ΚΟΥΚΟΣ              Αχιλλέας ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε μας