header image

Η ΟΤΟΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

11/12/2013

Η ΟΤΟΕ κοντά στους εργαζόμενους των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δωδεκανήσου, Ευβοίας και Δυτικής Μακεδονίας, βρέθηκε αμέσως η ΟΤΟΕ μετά την ανακοίνωση της διακοπής της λειτουργίας τους από την Τράπεζα της Ελλάδος και την μεταβίβαση των καταθέσεων στην Alpha Bank.
Ο πρόεδρος Στ. Κούκος, ο Γ. Γραμματέας Α. Μυλωνόπουλος και ο Αν. Γεν. Γραμματέας και Εργασιακών Σχέσεων Σ. Σαξώνης, πήγαν στην Ρόδο (9/12/13), στη Χαλκίδα (10/12/13) και στην Κοζάνη (11/12/13), μίλησαν με τους εργαζόμενους και συνάντησαν τους αντίστοιχους εκκαθαριστές που διόρισε η Τράπεζα της Ελλάδος. Μείζον θέμα για την ΟΤΟΕ που τέθηκε από την πρώτη στιγμή είναι η διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων των συνεταιριστικών τραπεζών, που βρίσκεται – όπως όλα δείχνουν -  σε καλό δρόμο, μετά την συνάντηση που είχε η ΟΤΟΕ με την Διεύθυνση Προσωπικού της Alpha Bank. Η ΟΤΟΕ θα παρακολουθήσει με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν τους εργαζόμενους των συνεταιριστικών τραπεζών μέχρι η υπόθεση αυτή να ολοκληρωθεί και να κλείσει θετικά γι αυτούς.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΤΟΕ – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Η ΟΤΟΕ συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλο, τον Υποδιοικητή κ. Ι. Παπαδάκη και άλλα στελέχη της Τράπεζας. Το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε ζητήσει η ΟΤΟΕ, ήταν η ενημέρωση για τον ρόλο των Τραπεζών, που αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη, στη στήριξη των κοινωνικών αναγκών και στην εργασία. Η ΟΤΟΕ παρουσίασε τις θέσεις της για την ανάγκη μιας νέας λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, με κριτήρια που θα στηρίζουν την οικονομία της χώρας, την ελληνική κοινωνία και την εργασία, αναφέρθηκε ιδιαιτέρα στην υπόθεση των συνεταιριστικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι πρέπει να στηριχθούν για να παίξουν το ρόλο τους στις τοπικές κοινωνίες και ζήτησε για όλα αυτά αλλά και γενικότερα, ενημέρωση και τις απόψεις της Τράπεζας της Ελλάδος. (Λεπτομέρειες στο σχετικό Δελτίο Τύπου).

Ακολουθήστε μας