header image

Όταν η Δημοκρατία οδηγείται στο απόσπασμα, ένα είναι βέβαιο: Εκείνοι που διατάζουν την εκτέλεσή της, τη φοβούνται!

12/06/2013

ΑΠΟΨΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γραμματέας Τύπου της ΟΤΟΕ

«Όταν η Δημοκρατία οδηγείται στο απόσπασμα, ένα είναι βέβαιο: Εκείνοι που διατάζουν την εκτέλεσή της, τη φοβούνται!».


Η φωνή της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σίγησε χθες το βράδυ, με προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού και με την ανοχή των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Ο Πρωθυπουργός πήρε το βάρος της απόφασης, οι άλλοι δύο διαφώνησαν, θύμωσαν, απείλησαν, αλλά… μέχρι στιγμής δεν έπραξαν.

Αυτό, αν δεν λέγεται υποκρισία, λέγεται σίγουρα πολιτική ανοχή με την μέθοδο της απραξίας εν ονόματι της  Κυβερνητικής συνοχής, η οποία λειτουργεί ως μπαμπούλας και για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τους οποίους ο Πρωθυπουργός, όπως φαίνεται, τους πάει… τραγουδώντας!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ η Κυβερνητική σταθερότητα και η συνοχή ανάγεται σε αυτοσκοπό, αφού οι Κυβερνητικοί εταίροι κλείνουν τα μάτια στα αδιέξοδα της κοινωνίας, αποστρέφουν τα πρόσωπα από τις στρατιές των ανέργων, κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους, μέσα από κατασκευασμένα μηνύματα αισιοδοξίας και δολοφονούν καθημερινά στην πράξη τη Δημοκρατία, τα κοινωνικά δικαιώματα και την προοπτική της χώρας, στα πλαίσια ενός προμελετημένου και καθοδηγούμενου οικονομικού και πολιτικού εγκλήματος.

Όταν «το πείραμα» της συγκυβέρνησης στηρίζεται στην πυγμή του ενός και στην αδυναμία των άλλων δύο, που υποκύπτουν μονίμως σε εκβιασμούς, τι ελπίδα μπορεί να υπάρχει για τη χώρα;

Όταν όλες οι πολιτικές αποφάσεις είναι βάσει… οδηγιών, χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση και αποδοχή, πως μπορούν να πείσουν ότι… είναι για το καλό μας;

Εκτέλεσαν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και πέταξαν στο δρόμο 2.656 εργαζόμενους, κάνοντας χρήση της κρατικής διαχείρισης, που ασκούν, με το φαιδρό επιχείρημα ότι «το μαγαζί ΕΡΤ», που οι ίδιοι διοικούσαν, είχε κατακλυστεί από σκάνδαλα, αδιαφάνεια και πλήθος άλλων κακών… ενώ ταυτόχρονα ισχυρίζονται, ότι ήταν και απαίτηση της Τρόικας.

Έτσι δικαιολόγησαν τη δική τους ανικανότητα και νομίζουν ότι εξιλεώθηκαν, γιατί η εντολή ήταν… από άνωθεν.

Μπράβο τους. Τα κατάφεραν!

Είμαστε η μοναδική χώρα, ίσως στον κόσμο που έκλεισε πραξικοπηματικά η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση – δηλαδή με μεθόδους αλήστου μνήμης εποχών – αλλά η Κυβέρνηση έδειξε αποφασιστικότητα και πυγμή!

Χειροκροτήστε τους!

Ούτε είδαν, ούτε άκουσαν, ούτε συγκινήθηκαν από τις εκατοντάδες δημόσιες διαμαρτυρίες οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, ούτε καν προβληματίστηκαν από τα πλήθη των εργαζόμενων, των ανέργων, των πνευματικών ανθρώπων, των απλών πολιτών, που κατέκλυσαν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας, έξω από τους τοπικούς σταθμούς.

Αυτοί κατέβασαν τους διακόπτες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα… ρίχνοντας Μαύρο στις οθόνες… έτσι για να μας δείξουν… ότι πενθούν για τη Δημοκρατία, που εκτέλεσαν…

Ξέχασαν, όμως, όπως ξεχνούν συνήθως όλες οι εξουσίες που στηρίζονται με αυταρέσκεια σε μεγάλα λόγια, σε πομπώδεις καλοπροβαρισμένες εκφράσεις, σε εκβιαστικά διλλήματα και μονοδρόμους, ότι η Ιστορία εκδικείται, η Κοινωνία δεν είναι μονίμως χειραγωγούμενη και οι Άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.

Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν νόηση, ανάγκες και όρια, που εξαντλούνται και αρκεί μία αφορμή για να εξελιχθούν οι αφόρητες πιέσεις, σε κοινωνικές θύελλες.

… Και αυτές οι θύελλες ούτε ψεκάζονται, ούτε φυλακίζονται.

Γι’ αυτό αν υπάρχει ακόμα χρόνος, η Κυβέρνηση (είτε του ενός, είτε των τριών) και οι εντολοδόχοι της, ας το προσέξουν.


Τηλ. 6978 113 912 fotopoulos@otoe.gr

*Αν θέλετε, μπορείτε να το αναπαράγετε ή να το αποστείλετε

Ακολουθήστε μας