header image

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

18/02/2013

Νέα αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων της χώρας θα δοθεί στην Κυβέρνηση και την Τρόικα στις 20 Φεβρουαρίου, για την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών της εξαθλίωσης και του εμπαιγμού της ελληνικής κοινωνίας που εφαρμόζουν.
Η απόφαση της 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας της ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχει η ΟΤΟΕ, αυτή τη φορά έχει μια ιδιαίτερη κοινωνική και πολιτική σημασία, γιατί υπογραμμίζει με κατηγορηματικό τρόπο την ολοκληρωτική εξάντληση των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ανέργων της χώρας, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν – όχι στους φόρους, στα χαράτσια και στις δανειακές τους υποχρεώσεις – αλλά στις ανάγκες μιας στοιχειώδους ανθρώπινης διαβίωσης, ενώ θέτει αποφασιστικά την ανάγκη υπεράσπισης στην πράξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Η ΟΤΟΕ διεκδικεί την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τις Τράπεζες και για το σκοπό αυτό έχει ήδη ζητήσει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες. (Λεπτομέρειες στο σχετικό Δελτίο Τύπου).

Ακολουθήστε μας